Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• От както съм взел Т.С.-ка изписва две грешки, но чека не ми свети и не им обръщах внимание, то и сега не свети де. Грешките са Р1177 и Р1178. Някой знае ли за какво са защото не ги намирам никъде?
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
      От както съм взел Т.С.-ка изписва две грешки, но чека не ми свети и не им обръщах внимание, то и сега не свети де. Грешките са Р1177 и Р1178. Някой знае ли за какво са защото не ги намирам никъде?
      Това намерих по въпроса:

Codes:

P1178 Mixture 2 strength
      P1177 Mixture correction

Fiat ECU Possible causes:

- Engine temp sensor/circuit defective, but signal in realistic range
      - Fuel pressure incorrect
      - Fuel injectors leaking
      - Fuel injectore clogged
      - Incomplete combustion ( ignition or compression problem, excess O2 in exhaust)
      - Vacuum leak (lean mixture)
      - Oxygen sensor defective or contimated
      - Exhaust system leak up stream of O2 sensor
      - Fuel evaporation control system defective
      - Vehcile driven out of fuel

Дискутирани са и в тази тема.
      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:34.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ясно. На бензин я няма грешката, явно ще се настройва пак газовото

Любо с коя версия си на Елърн-а? Моята е някаква много орязана. Няма списък с грешките, няма ел. схемите на колите, диаграми, нищо.
        Last edited by Boby; d.m.y г., 16:13.
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщение
          Така проблема е решен вече.Нови тампони и спи града вече.Мислих сам да си ги сменя ама като не успях и на сервиз при един познат иии като видях ква хамалогия еее ... Дано да държат тези поне
          А биалетките?
          Да знаеш че 166-те ги разбиват по-лесно отзад от колкото отпред.
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
            А биалетките?
            Да знаеш че 166-те ги разбиват по-лесно отзад от колкото отпред.
            Абе не съм съгласен. Предните ги смених на 160000км, а задните са още оригиналните вече на 195000км. Виж за тампоните съм съгласен.
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Абе не съм съгласен. Предните ги смених на 160000км, а задните са още оригиналните вече на 195000км. Виж за тампоните съм съгласен.
              Ами изрично ги питах биалетките в какво състояние са като смъкнаха щангата ако трябва да ги сменяме и тях но ми казаха, че са бетон. А аз бях тръгнал да ги сменям пред нас с леко надигната на крик кола хахаха...сам си се посмях като видях как се сменят и, че ш*бания болт е от горе надолу, а не както си мислех от долу с две гайки и хоп хоп разбираш ли за 20 минути работа хахаха ... баси колите...ма иначе кефа от возията и всичко си заслужава

Comment

... баси колите...ма иначе кефа от возията и всичко си заслужава
                Много от нас са стигали до тоя извод...В един момент обаче, когато си отворил едно пивце и си гледаш тефтера с разходите за ремонт, констатираш, че май си дал повече от цената на самия автомобил И някъде в дъното на душата почва да те гризе едно леко съмнение в собствения ти психичен статус...
                ...
                155 1,6 TS 16V `96
                166 2,4 JTD `99
                147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Ами изрично ги питах биалетките в какво състояние са като смъкнаха щангата ако трябва да ги сменяме и тях но ми казаха, че са бетон. А аз бях тръгнал да ги сменям пред нас с леко надигната на крик кола хахаха...сам си се посмях като видях как се сменят и, че ш*бания болт е от горе надолу, а не както си мислех от долу с две гайки и хоп хоп разбираш ли за 20 минути работа хахаха ... баси колите...ма иначе кефа от возията и всичко си заслужава
                  Щом са здрави няма за какво да ги сменяш. Тампоните само първия път се сменят трудно заради разпробиването. После е лесно.
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Любо с коя версия си на Елърн-а? Моята е някаква много орязана. Няма списък с грешките, няма ел. схемите на колите, диаграми, нищо.

AppVersion=1.3.2
                    File version: 1.00
                    Product version: 1.00
                    Check sum: B8E9 DB3C A702 212C 377D EA10

Ако искаш, казвай да ти я пращам.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Качи я някъде, ако обичаш.

Comment

• Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                        Много от нас са стигали до тоя извод...В един момент обаче, когато си отворил едно пивце и си гледаш тефтера с разходите за ремонт, констатираш, че май си дал повече от цената на самия автомобил И някъде в дъното на душата почва да те гризе едно леко съмнение в собствения ти психичен статус...
                        Тогава отваряш офертите за нови коли от рода на Поло, Корса и т.н. , сравняваш какво даваш и какво получаваш и ти става по-спокойно.
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                          Качи я някъде, ако обичаш.
                          Свалял съм го от тук.

Иначе само Е-learn за АР-166 съм го качил тук.
                          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 11:53.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Свалял съм го от тук.

Иначе само Е-learn за АР-166 съм го качил тук.
                            Същото съм свалил и аз, но само за 166 и няма ел. схеми и картинки.
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Има една чекия дето трябва да си я инсталираш за да ти визуализира картинките, в папката svg и се казва SVGView.
                              Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

Същото съм свалил и аз, но само за 166 и няма ел. схеми и картинки.
                                Много странно. С каква операционна система и и с какъв дефолтен браузер? От физическо CD ли зареждаш ISO-то или от виртуално?

Изобщо стигаш ли до този интерфейс? :

---------- Post added at 12:15 ---------- Previous post was at 12:11 ----------

Да не би да не си направил първоначалната инсталация, стартирайки "setup.exe" ?

---------- Post added at 12:18 ---------- Previous post was at 12:15 ----------

Първоначално публикувано от Fr0sT Покажи съобщение
                                Има една чекия дето трябва да си я инсталираш за да ти визуализира картинките, в папката svg и се казва SVGView.
                                Това трябва да стане автоматично в процеса на първоначалната инсталация.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X